Participatie in innovaties

Hoe wij u kunnen helpen gedurende een participatie

Bent u op zoek naar een sterke partner om uw innovatie te vermarkten of uw innovatieve bedrijf op te schalen?

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te participeren in uw innovatie of innovatief bedrijf. Dit kan gebeuren middels een kapitaalinjectie in ruil voor aandelen, maar het is ook mogelijk dat wij u actief ondersteunen bij het vermarkten van uw innovatie in ruil voor een succes fee. Wij werken samen met innovatieve ondernemers om het volledig potentieel van hun innovatie te realiseren. Door onze visie op basis van jarenlange ervaring te koppelen aan impactvolle innovaties worden indrukwekkende resultaten behaald. Vanuit Progest stappen we vastberaden in en met een kritisch oog maar geven we de innovatieve ondernemer de ruimte om verder te ontwikkelen. Wij investeren in innovaties met een sterke octrooipositie om waarde creatie te maximaliseren en een sterke marktpositie teverkrijgen. Ons team onderscheidt zich door de expertise, betrokkenheid en veelal de kritisch en respectvolle houding. No-nonsense en betrouwbaar dat is ons motto.

Waarom participeren met PROGEST?

Toegang tot innovatief netwerk. Wij bieden toegang tot een netwerk van experts, investeerders en grote marktparttijen die actief zijn in verschillende sectoren. Dit netwerk is waardevol voor het uitwisselen van ideeën en innovaties, het verkennen van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en het vinden van potentiële partners voor verdere groei en ontwikkeling.

Begeleiding met de juiste kennis. Door onze jarenlange ervaring krijgt u toegang tot een breed scala aan expertise op verschillende gebieden, zoals technologie, octrooi, financiën en productontwikkeling. Deze kennis is cruciaal voor het verbeteren van uw bedrijfsactiviteiten, het oplossen van problemen en het nemen van strategische beslissingen omtrent uw innovatie.

Hulp bij aantrekken van kapitaal. Ons netwerk beschikt over investeerders die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van innovatieve en veelbelovende bedrijven. Naast onze eigen kapitaalinjectie vergroot Progest uw zichtbaarheid en geloofwaardigheid door het delen van het Informatie Memorandum met potentiële investeerders. Dit kan leiden tot financieringsmogelijkheden om uw innovatie of innovatief bedrijf te laten groeien.

Salesondersteuning. Wij kunnen u helpen bij het opzetten van commerciële relaties en het opschalen van uw verkopen, in de vorm van een agentschap. Onze ondersteuning helpt bij het vergroten van uw omzet en het versterken van de marktpositie van uw innovatie.

Beschikbaarheid tot productiemogelijkheden. Voor de productie en logistieke verwerking van uw innovatie werken wij samen met een aantal betrouwbare partners. Hierdoor zijn wij gedurende het hele proces van prototype tot aan markt introductie flexibel en kunnen wij in korte tijd een business case.

Participatiecriteria

Progest participeert in innovaties en/of innovatieve bedrijven waarbij de waarde creatie gekoppeld is aan een sterk octrooi. We hebben een brede sectorfocus waarbij we continu op zoek zijn naar ondernemingen met een onderscheidend profiel en een overtuigende groeistrategie. Door middel van maatwerkoplossingen kan Progest innovaties succesvol vercommercialiseren en impactvolle resultaten behalen. Wij focussen op de financiële en commerciële zijde van het project, zodat de innovatieve personen waar wij dagelijks mee werken de ruimte houden om te focussen op de technologische ontwikkeling van de innovatie.

Participatie aanvraag

Wilt u uw innovatie of innovatief bedrijf voorleggen voor een participatie door Progest, dan verzoeken wij u via onderstaande knop de benodigde informatie achter te laten. Wij zullen op basis van de ingevulde informatie terugkomen op uw verzoek. Indien wij kans zien in uw innovatie gaan we samen met u bepalen hoe wij uw innovatie op de markt gaan zetten of hoe wij uw innovatieve bedrijf verder helpen opschalen.

Management Consultancy

Naast  participeren kunnen wij u ook ondersteunen  met uw innovatieve projecten in de rol van management consultancy. Door onze diepgaande kennis en ervaring in het opschalen van innovaties en innovatieve bedrijven zijn wij instaat strategische inzichten te bieden om groei en efficiëntie te stimuleren. Onze focus ligt voornamelijk op product-markt fit en daarnaast adviseren wij u op commercieel gebied en het controleren van de kosten. Door ons eerlijke onafhankelijke advies op ‘no cure, no pay’ basis, zorgen wij ervoor dat alleen investeringen worden gedaan die een toegevoegde waarde bieden, risico’s zoveel mogelijk worden afgedekt en dat winst gemaximaliseerd kan worden.

Recensies

  • “Begin deze eeuw paste een klant van Progest onze agrarische roosters toe in de architectuur. Vanaf dat moment heeft Progest ons perfect begeleid in de succesvolle lancering van Tribar dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig product binnen onze portfolio.”

    - Gerben Nooyen (directeur) – Nooyen Group
  • “Professioneel ontzorgen… Dat is exact wat PROGEST voor je doet. PROGEST is zeer goed op de hoogte van alle ins en outs rondom marketing en bescherming van intellectueel eigendom. Na een samenwerking van ruim 10 jaar is het vertrouwen nog steeds volledig aanwezig. Dank voor de goede zorgen en het gezamenlijke succes.”

    - P.T. Inventions
  • “Stairmobil Nederland BV werkt al vele jaren samen met Rob van PROGEST. Een goede combinatie om ons product, de Stairmobil, bij geïnteresseerden te promoten.De aanvragen van klanten komen op kantoor van PROGEST binnen en de opvolging daarvan wordt door PROGEST met mij afgestemd en heb daar goede ervaring mee.”

    - Wim van de Broek – Stairmobil Nederland

Geheimhouding

Alle informatie die u verstrekt aan de medewerkers van PROGEST wordt volledig gedekt door onze geheimhoudingsverklaring. U kunt er zeker van zijn dat we uw informatie nooit zonder uw toestemming, zullen delen met derden, verkopen of openbaar maken.

Waarom PROGEST

Wij hebben enorm veel ervaring met het in de markt zetten van nieuwe ideeën en weten wat nodig is om tot een succesvolle marktintroductie te komen. Wij implementeren een strategische aanpak die octrooi(en), productontwikkeling en het selecteren van de juiste marktpartij combineert om doelstellingen te overtreffen en impactvolle resultaten te bereiken. PROGEST zet zich in om uitvinders te helpen hun uitvindingen op de markt te brengen, innovatie te stimuleren en een positieve impact op de samenleving te hebben.

PROJECTEN

Ons team heeft goed werk geleverd de afgelopen jaren voor onze klanten. Hierbij een aantal innovaties die wij succesvol naar de markt hebben gebracht..