Kies voor een gedegen bescherming

Nu u een uitvinding of product bedacht heeft, is het verstandig uw idee te laten beschermen. Er bestaan diverse manieren om het beschermen van uw uitvinding tot stand te laten komen. Voor u als uitvinder of ondernemer kan het lastig zijn te bepalen wat in uw situatie de meest geschikte variant is. Ook kan het aanvragen van de productbescherming nog best lastig zijn. De adviseurs van PROGEST zijn gespecialiseerd in octrooirecht, merkrecht en modelrecht. Wij zorgen ervoor dat uw idee beschermd wordt tegen een lage prijs. Ook brengen wij u in contact met gediplomeerde octrooigemachtigden. Zij helpen u graag met het schrijven van een gedegen octrooi. Laat PROGEST u helpen uw idee te beschermen.

Hoe kunt u uw idee laten beschermen?

Een uitvinding is op vele verschillende wijze te beschermen. Grofweg is de bescherming onder te verdelen in drie varianten. In het kort gaat het over het:

  • Octrooi, voor nieuwe uitvindingen
  • Merkrecht, voor namen en logo’s
  • Modelregistratie, voor het uiterlijk van uw product

Wenst u meer informatie over alle vormen van bescherming voor uw idee? Laat u dan adviseren door de specialisten van PROGEST. Heeft u een technische uitvinding ontwikkeld? Dan wilt u niet dat anderen een soortgelijk idee op de markt brengen. Kies dan voor het octrooirecht. Heeft u een onderneming gestart of een product ontwikkeld met een naam en logo? Laat deze dan beschermen middels het merkrecht. En wilt u een product op de markt brengen met een nieuw en uniek uiterlijk? Vraag dan een modelregistratie aan.

Het beschermen van een idee biedt vele voordelen

Wij sommen voor u graag enkele voordelen op van productbescherming. Als u kiest voor een gedegen bescherming van uw uitvinding, dan geniet u onder andere van de volgende voordelen:

  • Uw product is beschermd tegen kopiëren
  • U kunt licenties verkopen
  • U bent een aantrekkelijke partner voor banken
  • U stimuleert de innovatie
  • U openbaart uw uitvinding wereldwijd

Advies en begeleiding nodig?

Wenst u meer informatie over productbescherming? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het beschermen van uw idee? Laat u adviseren en begeleiden door de specialisten van PROGEST. U kunt uw vraag of verzoek aan ons doorgeven via ons online contactformulier. U mag uw bericht ook naar e-mailadres info@progest.nl sturen. Direct, persoonlijk contact is te verkrijgen door telefoonnummer 040-2927323 te bellen. PROGEST adviseert en begeleidt u graag om uw idee optimaal te beschermen.

idee beschermen

idee beschermen