Idee beschermen

Van uw idee maken wij een product

PROGEST kan u begeleiden bij het ontwikkelen van uw idee tot een product. Het is een lange weg om van idee, naar concept naar een goed product te gaan. Wij zorgen ervoor dat er voor u op de weg zo min mogelijk obstakels liggen, en bieden u onze hulp. Onze mensen hebben al jaren ervaring met bijzondere uitvindingen op de markt brengen en weten wat de valkuilen zijn. Deze gaan we voor u uit de weg. Voor de beste hulp bij uw uitvinding, bent u bij PROGEST aan het juiste adres.

WAAROM PROGEST?

Waarom uw unieke idee lanceren met ons?

Enorme ervaring en expertise. Wij hebben gewerkt met tal van uitvindingen, dus we weten wat werkt en wat niet.

Bewezen formule gedreven model. Wij hebben een uniek model ontwikkeld waarmee goede vindingen succesvol in de markt gelanceerd worden.

Gecoördineerde en integreerde aanpak. Wij bieden een unieke aanpak op basis van het ‘no cure, no pay’ principe.

Succesvolle resultaten. Wij bereiken constant indrukwekkende marktrealisaties door de juiste stappen te zetten.

Hoe kunt u uw idee laten beschermen?

Een uitvinding is op verschillende wijze te beschermen. Grofweg is de bescherming onder te verdelen in twee varianten. In het kort gaat het over:

  • Octrooi, voor nieuwe uitvindingen en innovaties
  • Modelregistratie, voor het uiterlijk van uw product

Wenst u meer informatie over alle vormen van bescherming voor uw idee? Laat u dan adviseren door de specialisten van PROGEST. Heeft u een technische uitvinding ontwikkeld? Dan wilt u niet dat anderen een soortgelijk idee op de markt brengen. Kies dan voor het octrooirecht. En wilt u een product op de markt brengen met een nieuw en uniek uiterlijk? Vraag dan een modelregistratie aan.

Het beschermen van een idee biedt vele voordelen

Wij sommen voor u graag enkele voordelen op van productbescherming. Als u kiest voor een gedegen bescherming van uw uitvinding, dan geniet u onder andere van de volgende voordelen:

  • Uw product is beschermd tegen kopiëren
  • U kunt licenties verkopen
  • U bent een aantrekkelijke partner voor banken en investeerders
  • U stimuleert de innovatie
  • U openbaart (18 maanden na indiening) uw uitvinding wereldwijd

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Advies nodig?

Als u een uitvinding heeft gedaan en niet weet hoe u nu verder moet, kunt u een adviesgesprek bij ons aanvragen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw project, brengen uw behoeften in kaart en komen wij met concrete adviezen.

Octrooi Advies

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. Tijdens dit gesprek helpen wij u uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel In te dienen.

Licentie verstrekken

Op basis van het ‘no cure, no pay’ principe helpt Progest bij het vinden van de juiste marktpartij(en). Door onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat dit traject succesvol verloopt.

Sales-ondersteuning & participatie

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te participeren in uw project. Dit kan gebeuren middels een kapitaalinjectie, maar het is ook mogelijk dat wij u actief ondersteunen bij het vermarkten van uw vinding of innovatief product.

Octrooiadvies en begeleiding nodig?

Wenst u meer informatie over productbescherming en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het beschermen van uw idee? Laat u adviseren en begeleiden door de specialisten van PROGEST. Via onderstaande knop komt u in onze ‘Idee Check’ terecht, wanneer u aangeeft dat u een octrooi wil aanvragen bieden wij twee verschillende diensten ter begeleiding. Onze meeste klanten kiezen voor het octrooiadviesgesprek waarin wij u begeleiden naar het succesvol laten opstellen van een octrooi toegespitst op uw idee, uitvinding of innovatie. PROGEST adviseert en begeleidt u graag om uw idee optimaal te beschermen.

Heeft u al een octrooi maar weet u niet hoe nu verder? Via onze ‘Idee Check’ kunt u al de benodigde gegevens achterlaten en zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.