Octrooiaanvraag

Hoe wij u kunnen helpen met een octrooiadvies

PROGEST helpt u graag uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel in te dienen.

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. PROGEST helpt u graag uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel in te dienen. Zo zorgen wij ervoor dat u hier niet te veel kosten voor maakt en dat u zo spoedig mogelijk het exclusieve recht verkrijgt op uw idee. Maak een afspraak met PROGEST als u de stap naar een octrooiaanvraag wilt zetten. Naast de begeleiding gedurende het octrooiproces voorziet PROGEST van een strategie om uw uitvinding succesvol naar de markt te brengen. Is uw uitvinding klaar om beschermd te worden? Kom erachter via de knop hieronder ‘Idee Check’!

Waarom het indienen van een octrooiaanvraag verstandig is?

Met een octrooi ontvangt u het alleenrecht op uw uitvinding. Hiermee verbiedt u concurrenten uw kennis en ideeën te kopiëren, te verspreiden en toe te passen. Daarnaast kunt u het octrooi beschouwen als een beloning voor uw investering in kennis en creativiteit. Omdat u na uw goedgekeurde octrooiaanvraag geniet van een (tijdelijk) monopolie, biedt dit u de kans de hoge kosten van het onderzoek en de ontwikkeling van uw uitvinding terug te verdienen. U heeft immers een voorsprong op de markt verkregen. U kunt deze voorsprong exploiteren door het product te (laten) produceren en zelf op de markt te brengen, maar u kunt natuurlijk ook licenties verstrekken of uw gehele octrooi verkopen. Laat PROGEST u hierbij helpen.

Geniet van deze voordelen

Nadat u een octrooiaanvraag heeft ingediend en deze is goedgekeurd, dan geniet u van verschillende voordelen:

  • Extra winst maken via uw octrooi
  • Zeggenschap verkrijgen over uw uitvinding
  • Het verkrijgen van een (mogelijk) overwicht in de markt
  • In staat zijn rechten te verstrekken aan derde(n)

Wilt u een octrooiadvies aanvragen?

Wilt u weten waar u rekening mee moet houden als u een octrooiaanvraag in wilt dienen of heeft u een octrooi maar weet u niet hoe nu verder? Laat u adviseren door de specialisten van PROGEST. U kunt uw wensen aan ons kenbaar maken gedurende een adviesgesprek of uw octrooi online laten beoordelen. Wij kunnen u hierin voorzien van het juiste advies voor de benodigde vervolgstappen.

Octrooiadvies incl. beoordeling:

Dit adviesgesprek vindt plaats bij ons op kantoor

Wilt u er zeker van zijn dat uw idee zo spoedig mogelijk wordt beschermd zonder te veel kosten te maken? Leg uw idee aan ons voor en kom bij ons langs op kantoor zodat een van onze experts u kan begeleiden met een veilige aanvraag van uw octrooi. Daarnaast geeft dit pakket de mogelijkheid om na het indienen van een octrooi een vrijblijvende octrooibeoordeling uit te laten voeren.

€ 295,- incl. BTW

Octrooibeoordeling:

Deze beoordeling vindt online plaats via de mail

Niet helemaal zeker wat te doen met uw octrooi?

PROGEST helpt u bij het beoordelen van uw octrooi en (afhankelijk van uw octrooipositie) het bepalen van de vervolgstappen. Tevens zullen wij beoordelen of een voorstel tot samenwerking mogelijk is.

€ 175,- incl. BTW

Geheimhouding

Alle informatie die u verstrekt aan de medewerkers van PROGEST wordt volledig gedekt door onze geheimhoudingsverklaring. U kunt er zeker van zijn dat we uw informatie nooit zonder uw toestemming, zullen delen met derden, verkopen of openbaar maken.

Waarom PROGEST

Wij hebben enorm veel ervaring met het in de markt zetten van nieuwe ideeën en weten wat nodig is om tot een succesvolle marktintroductie te komen. Wij implementeren een strategische aanpak die octrooi(en), productontwikkeling en het selecteren van de juiste marktpartij combineert om doelstellingen te overtreffen en impactvolle resultaten te bereiken. PROGEST zet zich in om uitvinders te helpen hun uitvindingen op de markt te brengen, innovatie te stimuleren en een positieve impact op de samenleving te hebben.