Als u uw idee wilt beschermen

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. PROGEST helpt u graag uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel te laten verlopen. Zo zorgen wij ervoor dat u hier niet te veel kosten voor maakt. En dat u zo spoedig mogelijk het exclusieve recht draagt op uw idee. Maak een afspraak met PROGEST als u de stap naar een octrooiaanvraag wilt zetten.

Waarom het indienen van een octrooiaanvraag verstandig is

Met een octrooi ontvangt u het alleenrecht op uw uitvinding. Hiermee verbiedt u concurrenten uw kennis en ideeën te kopiëren, te verspreiden en toe te passen. Daarnaast kunt u het octrooi beschouwen als een beloning voor uw investering in kennis en creativiteit. Omdat u na uw goedgekeurde octrooiaanvraag geniet van een (tijdelijk) monopolie, biedt dit u de kans de hoge kosten van het onderzoek en de ontwikkeling van uw uitvinding terug te verdienen. U heeft immers een voorsprong op de markt verkregen. U kunt deze voorsprong vanuit uw eigen ontwerp exploiteren, maar u kunt natuurlijk ook licenties verkopen of uw gehele octrooi verkopen. Laat PROGEST u hierbij helpen.

Geniet van deze voordelen

Nadat u een octrooiaanvraag heeft ingediend en deze is goedgekeurd, dan geniet u van verschillende voordelen:

 • U kunt extra winst maken via uw octrooi
 • U heeft zeggenschap over uw uitvinding
 • U heeft een overwicht op de markt (bij een exclusieve licentie)
 • U bent onafhankelijkheid van afnemers (bij een niet-exclusieve licentie)
 • U geniet een aansluiting tussen het aanbod en de markt (bij een open licentie)

Smesh Gear
Smesh Gear

Geschraapte warmtewisselaar
Geschraapte warmtewisselaar

Wenst u advies?

Wilt u weten waar u overal rekening mee moet houden als u een octrooiaanvraag in wilt dienen? Laat u adviseren door de specialisten van PROGEST. U kunt uw wensen aan ons kenbaar maken door ons online contactformulier in te vullen. U mag uw verzoek ook mailen naar e-mailadres info@progest.nl. Als u direct persoonlijk contact wenst, kunt u ons bellen via 040-2927323. PROGEST helpt u graag bij het tot stand komen van uw octrooiaanvraag.

  Wilt u een octrooiadvies aanvragen?


  • Dhr.Mevr.

  • In welke fase bevindt uw project zich* (meerdere antwoorden mogelijk):

  • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.