Bedrijf of start-up verkopen?

PROGEST voor de verkoop van uw bedrijf

Heeft u een bedrijf of start-up dat u wilt verkopen? Weet dan dat dat best een complex proces is dat een zorgvuldige planning, voorbereiding en strategie vereist. Sommige start-ups hebben het doel om uit te groeien tot een groot bedrijf. Andere start-ups willen zichzelf juist zo snel mogelijk aantrekkelijk maken voor een overname door een (groot) bedrijf. De experts van PROGEST begeleiden al vele jaren innovatieve ondernemers en start-ups bij het verkopen van hun bedrijven. Innovatief ondernemerschap is de kern van alles wat we doen om waarde te creëren voor mede-ondernemers. U leest er hieronder meer over.

WAAROM PROGEST?

Waarom uw unieke idee lanceren met ons?

Enorme ervaring en expertise. Wij hebben gewerkt met tal van uitvindingen, dus we weten wat werkt en wat niet.

Bewezen formule gedreven model. Wij hebben een uniek model ontwikkeld waarmee goede vindingen succesvol in de markt gelanceerd worden.

Gecoördineerde en integreerde aanpak. Wij bieden een unieke aanpak op basis van het ‘no cure, no pay’ principe.

Succesvolle resultaten. Wij bereiken constant indrukwekkende marktrealisaties door de juiste stappen te zetten.

Waarom uw bedrijf of start-up verkopen?

Het besluit om uw start-up of bedrijf te verkopen kunt u om verschillende redenen nemen. Dat is uiteraard helemaal afhankelijk van uw persoonlijke en zakelijke doelen, de marktomstandigheden en de huidige situatie van uw bedrijf.

Wat is het juiste moment om uw bedrijf te verkopen?

Als u uw bedrijf gaat verkopen, wilt u er financieel uiteraard het maximale resultaat uithalen. Hoe plant u de verkoop van uw bedrijf en hoe vindt u een geschikte koper? Voor de meeste start-up en innovatieve bedrijven is de bedrijfsverkoop een nieuwe stap op weg naar een nieuwe uitdaging. Goede momenten om een bedrijf te verkopen, zijn onder andere:

  • Het bedrijf groeit snel
  • Uw bedrijf presteert opvallend beter dan de rest van de markt
  • U heeft een zeer aantrekkelijk klantenbestand
  • U heeft met uw bedrijf kapitaal beschikbaar

Het groeipotentieel van een bedrijf of start-up is voor de verkoop ervan van groot belang. Als de toekomst er naar verwachting goed uitziet, dan is dat voor investeerders natuurlijk zeer aantrekkelijk. Een stijgende omzet en stabiele winstmarges wijzen op een gezond bedrijf. Interessant dus voor kopers en investeerders.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Advies nodig?

Als u een uitvinding heeft gedaan en niet weet hoe u nu verder moet, kunt u een adviesgesprek bij ons aanvragen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw project, brengen uw behoeften in kaart en komen wij met concrete adviezen.

Octrooi Advies

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. Tijdens dit gesprek helpen wij u uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel In te dienen.

Licentie verstrekken

Op basis van het ‘no cure, no pay’ principe helpt Progest bij het vinden van de juiste marktpartij(en). Door onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat dit traject succesvol verloopt.

Sales-ondersteuning & participatie

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te participeren in uw project. Dit kan gebeuren middels een kapitaalinjectie, maar het is ook mogelijk dat wij u actief ondersteunen bij het vermarkten van uw vinding of innovatief product.

Verkoop bedrijf voorbereiden

Met de verkoop van het bedrijf kan iedere ondernemer te maken krijgen. Doorgaans is het niet te voorspellen wat er bij de verkoop van een bedrijf komt kijken en met welk tijdsbestek u rekening moet houden. Het verkoopklaar maken van een bedrijf kan enige tijd in beslag nemen. Een goede voorbereiding is uiteraard het halve werk en dat is niet anders in de overnamewereld. Het verkoopklaar maken van uw bedrijf is essentieel voordat u de stap naar bedrijfsverkoop zet. PROGEST kan u uiteraard met raad en daad begeleiden bij de verkoop van uw bedrijf of start-up.

Waarom PROGEST voor uw bedrijf verkopen?

Dankzij onze jarenlange ervaring en het sluiten van succesvolle deals kunnen wij u alles vertellen over hoe u het beste en meest lucratief uw innovatie start-up of bedrijf kunt verkopen en wat daarbij komt kijken. Wij kennen de mogelijkheden om zakelijk en creatief deals vorm te geven en we weten waar de valkuilen zitten in de diverse stadia van een bedrijfsverkoop. Een deskundig adviseur en sparringpartner is onontbeerlijk bij het verkopen van uw bedrijf. Het gaat namelijk om veel geld en grote belangen. Van uzelf, uw medeaandeelhouders, familie, medewerkers, klanten en leveranciers. Een nuchtere en neutrale blik bij de verkoop van uw bedrijf helpt gegarandeerd bij het nemen van de juiste beslissingen. Plan dus gerust een afspraak met ons in voor een oriëntatie over de verkoop van uw start-up/bedrijf.