Investeren in een start-up

In start-ups investeren

Investeren in een start-up kan een spannende manier zijn om kapitaal te laten groeien en tegelijkertijd bij te dragen aan het succes van een nieuw bedrijf of een innovatie. Investeren in een start-up kan ook zijn een innovatie overnemen en in de bedrijfsvoering implementeren. Wat dat betreft zijn er dus meerdere wegen die naar Rome leiden als het gaat om in start-ups inverteren. Bent u op zoek naar een sterke partner om uw innovatie te vermarkten of uw innovatieve bedrijf op te schalen? In kansrijke situaties is PROGEST het bedrijf dat bereid is om risicodragend te participeren in uw innovatie of start-up. U leest hieronder meer over wat wij voor u kunnen doen als u op zoek bent naar een investeerder voor uw start-up.

WAAROM PROGEST?

Waarom uw unieke idee lanceren met ons?

Enorme ervaring en expertise. Wij hebben gewerkt met tal van uitvindingen, dus we weten wat werkt en wat niet.

Bewezen formule gedreven model. Wij hebben een uniek model ontwikkeld waarmee goede vindingen succesvol in de markt gelanceerd worden.

Gecoördineerde en integreerde aanpak. Wij bieden een unieke aanpak op basis van het ‘no cure, no pay’ principe.

Succesvolle resultaten. Wij bereiken constant indrukwekkende marktrealisaties door de juiste stappen te zetten.

Waarom investeren in start-ups?

Een start-up is een jong bedrijf dat is opgericht om een innovatief product of een innovatieve dienst in de markt te zetten of door te ontwikkelen. Start-ups kenmerken zich door hun innovatieve karakter, hun schaalbaarheid en hun potentieel voor een snelle groei. Dat maakt ze interessant om in te investeren. Wat maakt in een start-up investeren interessant?

  • Nieuw en innovatief: start-ups houden zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of technologieën die nog niet bestaan of die een bestaande markt opschudden met een innovatieve benadering.
  • Schaalbaarheid: een start-up heeft de potentie om snel te groeien, een groot marktaandeel te veroveren en te streven naar schaalbaarheid door hun bedrijfsmodel, technologie of dienst.
  • Gedrevenheid: de meeste start-ups worden opgericht door mensen die bereid zijn risico’s te nemen, innovatief te denken en hard te werken om hun visie te realiseren en hun product of dienst te vermarkten.
  • Financiering: een start-up is meestal op zoek naar externe investeerders om groei te genereren of te versnellen.
  • Focus op groei: start-ups zijn sterk gefocust op groei en een groter marktaandeel veroveren.

Hoe investeren in start-up?

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te investeren in uw start-up of innovatie. Dit kunnen we doen door middel van een kapitaalinjectie in ruil voor aandelen, maar we kunnen u ook actief ondersteunen bij het vermarkten van uw innovatie in ruil voor een succes fee. Wij werken samen met innovatieve ondernemers om het volledige potentieel van hun innovatie te realiseren. Door onze visie op basis van jarenlange ervaring te koppelen aan impactvolle innovaties behalen we samen indrukwekkende resultaten. Vanuit PROGEST stappen we vastberaden in en kijken we met een kritisch oog mee. De innovatieve ondernemer of start-up krijgt van ons verder alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Wij investeren in start-ups en innovaties met een sterke octrooipositie om waardecreatie te maximaliseren en om een sterke marktpositie te verkrijgen. PROGEST onderscheidt zich door expertise, betrokkenheid en veelal een kritische en respectvolle houding. ‘No-nonsense en betrouwbaar’: dat is ons motto als het gaat om in bedrijven investeren die innovatief te werk gaan!

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Advies nodig?

Als u een uitvinding heeft gedaan en niet weet hoe u nu verder moet, kunt u een adviesgesprek bij ons aanvragen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw project, brengen uw behoeften in kaart en komen wij met concrete adviezen.

Octrooi Advies

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. Tijdens dit gesprek helpen wij u uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel In te dienen.

Licentie verstrekken

Op basis van het ‘no cure, no pay’ principe helpt Progest bij het vinden van de juiste marktpartij(en). Door onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat dit traject succesvol verloopt.

Sales-ondersteuning & participatie

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te participeren in uw project. Dit kan gebeuren middels een kapitaalinjectie, maar het is ook mogelijk dat wij u actief ondersteunen bij het vermarkten van uw vinding of innovatief product.

Waarom PROGEST voor investeren in uw start-up?

  • Toegang tot innovatief netwerk: wij bieden toegang tot een netwerk van experts, investeerders in start-ups en grote marktpartijen die actief zijn in verschillende sectoren. Dit netwerk is waardevol voor het uitwisselen van ideeën en innovaties, het verkennen van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en het vinden van potentiële partners voor verdere groei en ontwikkeling.
  • Begeleiding met de juiste kennis: door onze jarenlange ervaring met investeringen in innovatieve bedrijven krijgt u als start-up toegang tot een breed scala aan expertise op verschillende gebieden, zoals technologie, octrooi, financiën en productontwikkeling. Deze kennis is cruciaal voor het verbeteren van uw bedrijfsactiviteiten, het oplossen van problemen en het nemen van strategische beslissingen omtrent uw innovatie.
  • Hulp bij aantrekken van kapitaal: wij hebben een netwerk van investeerders die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van innovatieve en veelbelovende bedrijven. Naast onze eigen kapitaalinjectie vergroot PROGEST uw zichtbaarheid en geloofwaardigheid door het delen van het Informatie Memorandum met potentiële investeerders. Dit kan leiden tot financieringsmogelijkheden om uw innovatie of innovatief bedrijf te laten groeien.
  • Salesondersteuning: wij kunnen start-ups helpen bij het opzetten van commerciële relaties en het opschalen van uw verkopen, in de vorm van een agentschap. Onze ondersteuning helpt bij het vergroten van uw omzet en het versterken van de marktpositie van uw innovatie.
  • Beschikbaarheid tot productiemogelijkheden: voor de productie en logistieke verwerking van uw innovatie werken wij samen met een aantal betrouwbare partners. Hierdoor zijn we gedurende het hele proces, van prototype tot aan de marktintroductie, flexibel en kunnen we in korte tijd een businesscase opzetten.

Criteria voor investeren

PROGEST investeert in start-ups, innovaties en/of innovatieve bedrijven waarbij de waardecreatie gekoppeld is aan een sterk octrooi. We hebben een brede sectorfocus, waarbij we continu speuren naar ondernemingen met een onderscheidend profiel en een overtuigende groeistrategie. Door middel van maatwerkoplossingen kunnen we innovaties succesvol vercommercialiseren en impactvolle resultaten behalen. Wij focussen op de financiële en commerciële zijde van het project, zodat de innovatieve personen en start-ups waar we dagelijks mee werken de ruimte houden om zich te kunnen focussen op de technologische ontwikkeling van hun innovatie.

Aanvraag voor investeren in uw start-up

Wilt u uw innovatie of innovatieve start-up voorleggen voor een investering namens PROGEST? Klik dan op onderstaande knop om de benodigde informatie voor ons achter te laten. Op basis van de door u ingevulde informatie reageren wij op uw verzoek. Indien wij kans zien in uw innovatie, bepalen we samen met u hoe wij uw innovatie op de markt gaan zetten of hoe wij uw start-up/bedrijf verder helpen opschalen.