Ideeën voor een eigen bedrijf

Innovatief bedrijf met goede ideeën beginnen

Heeft u één of meer goede en innovatieve ideeën en wilt u daarmee een eigen bedrijf beginnen? Het starten van een eigen onderneming begint vaak met een briljant idee dat de potentie heeft om succesvol te worden. Het uitwerken van goede ideeën om daarmee een onderneming te starten, kan zeer uitdagend zijn. Het is belangrijk om een bedrijf te beginnen met ideeën waar u gepassioneerd over bent en waar u de juiste kennis over heeft. Zo’n idee kan variëren van een product of dienst tot aan een uniek businessmodel of een innovatieve oplossing voor een bestaand probleem. Als het gaat om de beste hulp bij goede ideeën uitwerken bent u bij PROGEST aan het juiste adres.

WAAROM PROGEST?

Waarom uw unieke idee lanceren met ons?

Enorme ervaring en expertise. Wij hebben gewerkt met tal van uitvindingen, dus we weten wat werkt en wat niet.

Bewezen formule gedreven model. Wij hebben een uniek model ontwikkeld waarmee goede vindingen succesvol in de markt gelanceerd worden.

Gecoördineerde en integreerde aanpak. Wij bieden een unieke aanpak op basis van het ‘no cure, no pay’ principe.

Succesvolle resultaten. Wij bereiken constant indrukwekkende marktrealisaties door de juiste stappen te zetten.

Van idee tot onderneming: waar beginnen?

Om een onderneming te kunnen beginnen, heeft u natuurlijk eerst één of meerdere goede ideeën nodig die innovatief zijn. Om uw innovatieve ideeën goed in de markt te zetten, is ook enig marktonderzoek nodig, waarbij u kijkt of uw plannen haalbaar zijn en of er ook daadwerkelijk een markt voor is. Dan is het van belang om uw innovatieve idee op de markt te brengen. Een goed idee verkoopt zichzelf helaas niet. Vooraf uw doelgroep bepalen en hoe u die bereikt, is belangrijk. Welke strategie kiest u en wat is exact de markt voor uw onderneming? Welke ideeën heeft u daarover?

Uw ideeën laten uitwerken tot een onderneming

U wilt uw ideeën voor het starten van een bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk uitwerken en beschermen. Als u dat correct laat doen door de adviseurs van PROGEST geniet u van nog veel meer voordelen dan alleen het bezitten van een bedrijf. Als uw producten en diensten commercieel een succes worden, dan ziet u uw onderneming al snel groeien. Omdat u via ons een gedegen octrooirecht en voor uw innovatieve ideeën kunt aanvragen, geniet u straks ook van (internationale) bekendheid met uw onderneming. Kies er dus voor uw idee voor een onderneming te laten beoordelen en uitrollen door onze adviseurs. Wij zorgen er samen met u voor dat u straks optimaal geniet van alle mogelijke positieve effecten van uw bedrijfsideeën.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Advies nodig?

Als u een uitvinding heeft gedaan en niet weet hoe u nu verder moet, kunt u een adviesgesprek bij ons aanvragen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw project, brengen uw behoeften in kaart en komen wij met concrete adviezen.

Octrooi Advies

Als u uw uitvinding wilt beschermen, is het indienen van een octrooiaanvraag de juiste zet. Tijdens dit gesprek helpen wij u uw octrooiaanvraag correct, snel en officieel In te dienen.

Licentie verstrekken

Op basis van het ‘no cure, no pay’ principe helpt Progest bij het vinden van de juiste marktpartij(en). Door onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat dit traject succesvol verloopt.

Sales-ondersteuning & participatie

In kansrijke situaties zijn wij bereid om risicodragend te participeren in uw project. Dit kan gebeuren middels een kapitaalinjectie, maar het is ook mogelijk dat wij u actief ondersteunen bij het vermarkten van uw vinding of innovatief product.

Waarom kiezen voor PROGEST?

Om innovatieve ideeën voor een bedrijf van de grond te krijgen en in de markt te zetten, is soms begeleiding en ondersteuning nodig. Soms blijft een idee klein en wordt het als start-up op de markt gebracht. Soms worden start-ups door ondernemers gebruikt om een innovatief product onder de aandacht te brengen, al dan niet bij grote bedrijven. En soms hebben de ideeën achter start-ups zelf het doel om uit te groeien tot een grote onderneming. In alle gevallen kunnen onze adviseurs u met raad en daad terzijde staan.

Ideeën bedenken voor eigen bedrijf

Stel: u heeft ondernemingsdrang en wilt een eigen bedrijf beginnen. Als u hiervoor al een goed idee heeft om een onderneming te starten, is dat natuurlijk prima! Maar wat als u graag uw ondernemingsdrangen in ideeën wilt gieten voor het starten van een succesvol bedrijf? Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een goed idee voor een bedrijf te komen. Zo’n idee kan natuurlijk voortvloeien uit frustratie vanwege het ontbreken van een bepaald product of iets wat niet goed werkt. Dat heeft iedereen wel eens. Goede ideeën voor een bedrijf ontwikkelen kan bijvoorbeeld door te brainstormen en dan bij voorkeur met mensen die het niet per se met u eens zijn. Zo krijgt u de voors en tegens snel boven tafel en kunt u producten en/of een businessplan ontwikkelen. Ook is het handig om te weten wie uw potentiële klanten zijn. Wat zijn hun behoeftes? En pas u producten of diensten daarop aan. Kortom: ga op zoek naar de toegevoegde waarde van uw ideeën voor een eigen bedrijf.

Uw idee mee ontwikkelen?

Wilt u van uw ideeën een succesvol bedrijf maken? Zet dan de juiste stappen. Begin met het inschakelen van de adviseurs van PROGEST. Benader ons door het invullen van de ‘Idee Check’. Dan ontvangen wij direct de juiste gegevens om zo snel mogelijk met uw ideeën aan de slag te gaan. Daarnaast ontvangt u direct een advies toegespitst op de fase waarin uw idee, uitvinding, innovatie of start-up zich bevindt. Wij helpen u graag met het verder ontwikkelen van uw ideeën om een onderneming te starten.