Van een idee naar een succes

Wilt u uw uitvinding uitwerken tot een succes? Dan is het verstandig advies in te winnen bij PROGEST. Sinds 1999 adviseren en begeleiden wij innovatieve bedrijven, uitvinders en ontwerpers. Wij helpen u met het uitwerken van uw product. Hier bedoelen wij het beschermen van uw product mee, maar ook het op de markt brengen ervan. Het beschermen kan verschillende aspecten betreffen. Is de techniek die u toegepast heeft voor uw uitvinding nieuw en uniek? Vraag dan een octrooirecht aan. Wilt u de merknaam en het logo van uw bedrijf of product vastleggen? Kies dan voor het merkrecht. Is de vormgeving van uw product nieuw en voorzien van uniek en eigen karakter? Kies dan voor een modelregistratie. Een uitvinding uitwerken, daarvoor schakelt u de hulp van Progest in.

Een uitvinding uitwerken gaat als volgt

Elk idee dat ingezonden wordt, toetsen wij. Zo moet elk idee nuttig en functioneel zijn. Ook aspecten als milieu, veiligheid en comfort spelen een belangrijke rol. Daarnaast moet de uitvinding zich positief onderscheiden van andere, reeds bestaande producten. Ook de technische kant wordt uitvoerig bekeken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de maakbaarheid? PROGEST gaat voor kwaliteit, unieke producten en commerciële haalbaarheid. Ideeën die alleen nog in uw hoofd afspelen, interesseren ons daarom (nog) niet. Pas als u kunt aantonen dat uw product voldoet aan bovenstaande aspecten, kunnen wij met u om de tafel. Wij willen een werkend prototype zien. Dan kunnen wij ons vervolgens volledig richten op het uitwerken ervan. Voor u is het prettig om te weten dat wij een ‘no cure no pay’-regeling hanteren. U betaalt ons pas voor onze werkzaamheden als u daadwerkelijk financieel resultaat boekt.

Het stappenplan van het uitwerken van een uitvinding

Heeft u een uitvinding bedacht, maar weet u niet hoe u nu verder moet? Laat ons u helpen bij het uitwerken. Dit project begint met het volgende stappenplan:

  1. U vraagt een adviesgesprek bij ons aan
  2. Wij inventariseren uw situatie
  3. Wij brengen uw behoeften in kaart
  4. Wij bieden u concrete adviezen
  5. U ontvangt een rapportage van onze bevindingen

Uitvinding verkopen

Interesse in ons advies?

Wilt u dat wij u komen adviseren over het uitwerken van uw uitvinding? Neem dan contact op met de specialisten van PROGEST. Dit kan via ons online contactformulier, via e-mailadres info@progest.nl en via telefoonnummer 040-2927323. PROGEST helpt u graag als u uw uitvinding wilt uitwerken.