“De Shirtmeister: Een Innovatieve Strijkoplossing voor Young Professionals”

“Ontdek het verhaal achter de Shirtmeister, de revolutionaire strijkoplossing voor young professionals. Leer hoe Progest en Widemex International samenwerkten om dit unieke product op de markt te brengen.”

In het begin van 2020 onthulde Jasper Baggerman zijn revolutionaire strijkoplossing bij Progest, die speciaal is ontworpen voor young professionals. Hoewel het eerste prototype nog niet gereed was voor productie, waren er diverse stappen nodig voordat de marktpartijen konden worden benaderd. Progest zette zijn uitgebreide netwerk in om de ontwikkeling van het product voort te zetten en vond de ideale investeringspartner in Widemex International, een vooraanstaande Europese fabrikant en distributeur van strijkplanken en -overtrekken met productiefaciliteiten over de hele wereld.

In nauwe samenwerking met Progest’s eigen productontwikkelaar en designbureau GBO ging een intensief ontwikkelingstraject van start, onder leiding van Widemex International. Helaas bracht de Covid-19 pandemie enkele vertragingen met zich mee vanwege uitdagende communicatie- en productieprocessen van prototypes in China. Uiteindelijk resulteerde dit in een ontwikkelingstraject dat bijna drie jaar in beslag nam, maar met een verbluffend eindresultaat: de Shirtmeister. Deze innovatie kan een overhemd binnen 10 minuten drogen en strijken, wat ideaal is voor young professionals met weinig tijd of weinig strijkervaring.

Op 26 januari presenteerde Widemex International de Shirtmeister tijdens de Ambiente in Frankfurt, een van ’s werelds grootste internationale beurzen voor consumentengoederen. Dit jaarlijkse evenement in Frankfurt, Duitsland, is gericht op het tonen van producten in de categorieën woninginrichting, geschenken, decoratie, keuken- en huishoudelijke artikelen, en meer. Ambiente Frankfurt is een essentieel evenement voor professionals in de interieur-, decoratie- en huishoudelijke sector om nieuwe producten te ontdekken, trends te identificeren en zakelijke kansen te benutten. De succesvolle lancering van de Shirtmeister tijdens dit evenement resulteerde in een overweldigende positieve reactie van geïnteresseerde retailers.

In dit geval heeft Progest een cruciale rol gespeeld in de voorbereiding voor marktbenadering en het verlenen van een licentie aan Widemex International. Met financiële ondersteuning van Widemex International werden prototypen ontwikkeld, uitvoerig getest en de Shirtmeister volledig verfijnd voor wereldwijde distributie. Widemex International zal de Shirtmeister aanbieden aan hun bestaande klanten in de branche en nieuwe kansen verkennen met deze innovatieve uitvinding. Bent u nieuwsgierig naar wat Progest voor u kan betekenen? Doe de idee check en presenteer uw uitvinding aan ons!