Hulp bij uw patent verkopen

Heeft u een goed idee en wilt u het patent verkopen aan een bedrijf? Dan helpt PROGEST u verder. Wanneer u een uitvinder bent met een goed idee, komt het soms voor dat u niet de kennis of vaardigheden heeft om een product daadwerkelijk op de markt te zetten. Of u heeft simpelweg niet de tijd of middelen om dit te realiseren. Een goede oplossing is dan om het patent te verkopen aan een bedrijf dat dit wel kan. Bent u een uitvinder die op zoek is naar een partner voor het begeleiden tijdens het proces van het vermarkten van een product? Bij PROGEST helpen wij u met uw patent verkopen.

Hulp bij uitvinding

De voor- en nadelen van patent verkopen

Er zijn diverse voor- en nadelen verbonden aan het verkopen van patent. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken zetten wij ze voor u op een rij.

De voordelen van patent verkopen:

  • Het is gemakkelijk. U heeft een goed idee, vraagt patent aan en verkoopt het vervolgens aan een bedrijf. U heeft er zelf geen omkijken meer naar. Het verkopen van patent is een goede oplossing wanneer u weinig ondernemersvaardigheden heeft.
  • U heeft weinig risico. Doordat u niet zelf het patent behoudt, heeft u niet te maken met rechtszaken.
  • Het is snel. U krijgt vroeg de opbrengst van uw idee, zonder dat u hierbij hoeft te investeren in het realiseren van uw idee.

De nadelen:

  • Het is soms lastig om kopers te vinden. Vooral wanneer u een idee heeft voor een heel nieuw product.
  • Het is soms lastig te bepalen hoeveel u voor uw idee vraagt. Natuurlijk kan PROGEST u adviseren bij de waardebepaling bij patent verkopen.
  • Verkocht is verkocht. Wilt u zelf nog inspraak hebben? Dan is het verlenen van een licentie ook een goede oplossing.

Wie zijn wij?

PROGEST is in 1999 opgericht door Rob Erkelens. Wij richten ons volledig op bedrijven met innovatieve ideeën, uitvinders en ontwerpers. De ideeën en ontwerpen die wij vermarkten zijn sterk uiteenlopend en worden toegepast in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij patent verkopen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Vragen? Bel PROGEST gerust

Heeft u nog vragen voor ons over uw patent verkopen? Heeft u interesse in onze diensten, of wilt u nog meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 040-2927323. Ook zijn wij bereikbaar via mail, u mailt dan naar info@progest.nl. Of laat uw vraag of verzoek bij ons achter via het contactformulier op deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uw patent verkopen doet u met de hulp van PROGEST