“Winnaars van Innovatie Awards bij de ‘Avond van de Maakindustrie'”

“Ontdek de hoogtepunten van de ‘Avond van de Maakindustrie’, waar vier Innovatie Awards zijn uitgereikt. Leer meer over de ‘Made in the Benelux’ Award, toegekend aan de Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG), en hoe deze innovatie de Nederlandse maakindustrie versterkt.”

Tijdens de ‘Avond van de Maakindustrie’, georganiseerd door de FPT-Vimag, Koninklijke Metaalunie en de Jaarbeurs, zijn vier Innovatie Awards met veel enthousiasme uitgereikt. Een van de hoogtepunten van de avond was de toekenning van de ‘Made in the Benelux’ Award aan de Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG), ontwikkeld door de eigen R&D-afdeling van Style CNC Machines in Bunschoten, in samenwerking met Smesh in Rotterdam. Dankzij de Smesh planetaire tandwielkast kunnen de Style draaibanken moeiteloos onder vollast schakelen.

De Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG) is een gezamenlijke inspanning van StyleCNC en Smesh. De jury was onder de indruk van deze mechanische innovatie, te midden van alle softwareontwikkelingen. Het is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een echt Nederlands product.

Bastiaan Clement, managing director van Style, legt uit: “Bij de ontwikkeling van SS2-sG hebben we de mogelijkheden van planetaire tandwielen onderzocht, zodat we onder vollast kunnen schakelen zonder volledig te moeten af- en optoeren. De twee Nederlandse bedrijven, Style en Smesh, bundelen hun krachten en creëren iets unieks in de CNC-wereld. Dankzij de unieke en gepatenteerde Style Smesh 2-step Gear (SS2-sG) kunnen wij als Nederlandse maakindustrie de internationale concurrentie aan.”

De SS2-sG transmissie maakt het mogelijk om Style draaibanken onder vollast te schakelen. Deze transmissie bestaat uit een zonnewiel met vijf planeetwielen en een ringwiel, die compact zijn samengebracht in een behuizing. Wat deze nieuwe transmissie zo bijzonder maakt, is dat deze de beste eigenschappen van drie verschillende soorten transmissies combineert: de eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie aanwezig is.

Naast het rendementsvoordeel was de jury onder de indruk van het onderhoudsgemak. De complete transmissie is snel als module te vervangen, waardoor de stilstandtijd tot een minimum kan worden beperkt.

Clement vervolgt: “We zijn zeer verheugd dat we deze TechniShow Innovatie Award hebben gewonnen. Slechts vier jaar geleden verkeerde ons bedrijf in zwaar weer, en nu draait het beter dan ooit tevoren. Het winnen van deze prijs is een welverdiende erkenning voor ons bedrijf en onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

De jury was onder de indruk van de hoeveelheid innovaties die afkomstig zijn van Nederlandse bedrijven. “De toegevoegde waarde voor klanten komt vaak uit Nederland, zoals blijkt uit de winnaars. We hebben in Nederland echt innovatieve bedrijven die waarde toevoegen. We hebben veel oplossingen gezien die zijn ontstaan uit eigen uitdagingen, en deze zijn ongetwijfeld relevant voor andere ondernemers. Bovendien zien we aan verschillende producten dat Smart Industry steeds meer marktrijp en toegankelijk wordt voor het MKB. Dit is een prachtige ontwikkeling,” aldus de jury.