Bescherm uw product

Om uw uitvinding of product exclusief te houden, is het aanvragen van een modelregistratie van groot belang. Bij de modelregistratie gaat het vooral om het ontwerp, het uiterlijk, van uw uitvinding. U laat bij deze constructie dus ontwerpen, zoals tekeningen of een model van uw product, registreren. Deze registratie wordt vastgelegd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) zijn. Heeft u advies en begeleiding nodig aangaande het registreren van uw model? Maak dan een afspraak met de specialisten van PROGEST. Wij helpen u op weg naar een gedegen modelregistratie.

Waarom modelregistratie?

Een ontwerp wordt volgens de wet als een model beschouwd als het nieuw is en een eigen karakter heeft. Bent u ervan overtuigd dat uw uitvinding of product aan deze eisen voldoet? Kies dan voor een modelregistratie. U kunt zowel twee- als driedimensionale modellen laten registreren. Tweedimensionale varianten zijn onder meer tekeningen op papier of dessins op stoffen. Driedimensionale modellen betreffen bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, meubels of kleding. Let wel, de modelregistratie legt alleen het uiterlijk van een ontwerp vast, niet de technische werking. U kunt dus enkel de vormgeving van uw ontwerp laten registreren als model. De werking van het product komt onder het octrooirecht te vallen. Ook daar adviseert PROGEST u graag over.

Vereisten voor het registreren van een model

Als u uw ontwerp wilt voorzien van een modelregistratie, dan moet het aan verschillende vereisten voldoen. Dat kan lastig zijn. Laat onze specialisten u daarom adviseren en begeleiden. Wij helpen u met het aanvragen van een gedegen bescherming. Houdt u alvast rekening met de volgende voorwaarden:

  • U moet een duidelijke afbeelding met alle kenmerken van het model hebben
  • U moet correcte gegevens indienen van de modelhouder
  • Uw ontwerp moet eigen, unieke kenmerken dragen
  • Uw model mag nog niet eerder gepubliceerd zijn
  • Uw model moet volledig nieuw zijn

idee verkopen aan een bedrijf

Neem contact met ons op

U ziet, de wereld achter de modelregistratie omvat behoorlijk wat mogelijkheden. Weet u niet precies welke het beste bij uw situatie past? Laat u dan adviseren door de specialisten van PROGEST. Laat uw vraag of verzoek achter op ons online contactformulier. Het spreekt voor zich dat wij uiterst vertrouwelijk met uw gegevens omgaan. Mailt u liever? Stuur dan uw bericht naar e-mailadres info@progest.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ons ook telefonisch bereiken. Bel in dat geval telefoonnummer 040-2927323. PROGEST helpt u graag snel aan een gedegen merkregistratie.