Bescherm uw naam, logo en merk

Ook al gebruikt u uw handelsnaam of merk al jaren (als eerste en enige): zonder merkregistratie geniet u geen bescherming. Zolang u uw merk niet registreert, kunnen anderen het claimen. Hebben zij wél hun naam beschermd met een merkregistratie, en lijkt deze naam, het teken of het logo verdacht veel op die van u, dan kan u dat problemen opleveren. U heeft zonder registratie geen gebruiksrecht, dus u bent in het geval van een claim de verliezende partij. Voorkom dit door advies en begeleiding aangaande productbescherming aan te vragen bij PROGEST. Wij helpen u graag aan een gedegen en complete merkregistratie.

Waarom een merkregistratie?

U heeft uw merknaam en logo waarschijnlijk met veel zorg uitgekozen. Ze staan symbool voor uw bedrijf, uw uitvinding en uw imago. Wellicht heeft u in de ontwikkeling van uw merk veel geld en tijd gestoken. Het voelt mede daardoor als volledig eigen. Echter, zolang u het niet vastlegt, heeft u geen enkel recht op uw merknaam of logo. Bestaat er een ander bedrijf met een soortgelijke naam of eenzelfde logo? En bezitten zij wél een merkregistratie? Dan kan dit erg nadelig voor u uitpakken. Denk aan negatieve financiële gevolgen en imagoschade. Om dit te voorkomen is het verstandig uw merk te registreren. Dit gebeurt uiteindelijk bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Wenst u specifiek advies? Maak dan een afspraak bij PROGEST.

Uw merk registreren biedt vele voordelen

Merkregistratie

Merkregistratie

Buiten het feit dat u met een merkregistratie beschermd bent tegen schadeclaims omtrent uw merknaam en logo, biedt registratie van uw merk u nog vele andere voordelen. Een juiste merkregistratie zorgt namelijk ook voor het volgende:

  • Uw merk mag door niemand anders zomaar gebruikt worden
  • Een sterk, vastgelegd merk is van grote waarde op de markt
  • Niemand komt in verwarring tussen uw merk en een ander
  • Merkrecht is verhandelbaar in de vorm van licenties
  • Ook buiten de EU is merkrecht aan te vragen

Merkregistratie? Laat u adviseren

U begrijpt, de wereld van de merkregistratie is behoorlijk veelomvattend. Weet u niet precies wat de beste mogelijkheid voor uw specifieke merk is? De specialisten van PROGEST staan voor u klaar. Laat uw vraag of verzoek achter via ons online contactformulier. Natuurlijk gaan wij uiterst vertrouwelijk met uw gegevens om. Liever mailen? Stuur uw bericht dan naar info@progest.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ons ook per telefoon bereiken. Bel met nummer 040-2927323. PROGEST zorgt altijd snel voor een betrouwbare merkregistratie.